Forum zostało stworzone dla serwera MultiCraft!
Imię:Michał
Nick w Grze:minefan
Staż gry u nas na serwerze:tydzień, lecz już wszystko załapałem i serwer mi się bardzo podoba
Jakie masz doświadczanie bycia administratorem?
Najpierw byłem na dwóch serwerach moderatorem, potem jeszcze adminem na paru, a na "końcu" mojej historii xD miałem swój dedykowany profesjonalny serwer na którym byłem HeadAdminem oraz dostęp do konsoli i bazy danych, lecz niestety serwer upadł
Odpowiedz na pytania:
a) najpierw //expand wysokośćwgórę wysokośćwdół up a potem /region define nick_gracza_lub_nazwa_cuba nick_gracza a i jeżeli działka jest na terenie innego cuba trzeba wpisać /region setparent nazwa_działki nazwa_miasta
b) Permissions - daje rangi i pozwolenia, AuthMe - pozwala na rejestracje i logowanie, WorldEdit - pozwala na edycje świata np //set dirt, WorldGuard - pozwala na dawanie cuboida, Jobs - pozwala mieć prace i zarabiać, Essentials lub CommandBook - daje dodatkowe komendy i możliwości, ChestShop - pozwala na robienie sklepów, Jail - dodaje wiezienie dla graczy, WorldSaver - zapisuje automatycznie aktualną mapę na serwerze co jakiś czas do backupa...
c) Hmm, zależy jakie ustawiliście dla moda w permissions.. Na przykład : /i nazwaitemu, /tp nazwagracza, //set id, /mute, /ban nazwagracza, /ban-ip login gracza, /kick nazwagracza, //wand, /god, /gamemode 1 lub 2 login, //copy, //paste... Jak bym miał podać więcej to dajcie znać
Dodam jeszcze, że często wchodze na serwer i lubie pomagać graczom.
Mam nadzieję, że zostanę przyjęty do waszego teamu Pozdro minefan
Ostatnio edytowany przez minefan (2013-07-15 17:00:20)